CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Die Touristische Organisation von Prijedor

Turistička organizacija grada Prijedora je u toku 2021. godine pripremila nove video prezentacije o gradu Prijedoru: Bogatstvo različitosti, Uživaj u avanturi, Jednostavno umjetnost, Grad različitih događaja i Dobro došli u Prijedor.

Sve video zapise možete pogledati na Youtube kanalu Turističke organizacije

Dobro došli u Prijedor - turistička razglednica

Prijedor – uživaj u avanturi 

Prijedor – grad različitih događaja 

Prijedor - jednostavno umjetnost 

Prijedor – bogatstvo različitosti 

U okviru Programa rada Turističke organizacije grada Prijedora za 2021. godinu jedna od aktivnosti koja za cilj ima unapređenje sektora turizma, odnosno unapređenje turističkog ambijenta grada Prijedora bila je identifikacija i prikupljanje podataka za izradu studije uređenja javnih zelenih površina na području grada Prijedora.

Predložene parkovske površine koje bi trebale biti obuhvaćene prijedlogom uređenja su: park Pećani, H2O park, park ispred Gradske uprave, Srednjškolski park, park preko puta Gimnazije, park kod Bereka, park kod SKUD-a, park kod Spomen kuće porodice Stojanović, park Stari grad, Bolnički park, Partizansko groblje, Pašinac izletište, parkovi unutar naselja.

Nakon ostvarene saradnje sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci profesori navedenog fakulteta su  obišli teren, snimili stanje, izvršili popis dendrofonda, te izradili studiju „Inventar dendrofonda parkova Stari grad i Berek u Prijedoru sa prijedlogom mjera unapređenja i idejnim rješenjem uređenja plaže“ uz preporuku da se organizuje prezentacija iste u Gradskoj upravi uz prisustvo nadležnih odjeljenja, institucija i preduzeća, a s ciljem predstavljanja mjera unapređenja stanja urbanih zelenih površina i mogućnostima realizacije.

Prijedorska zima

Manifestacija "Prijedorska zima" počinje 5. decembra i trajaće do 6. januara. U tom periodu biće organizovano više od 40 sadržaja na osam lokacija.
U periodu od 17. do 31. decembra na velikom trgu će se ugostitelji i privrednici predstaviti ponudom svojih proizvoda.
Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a sponzori su brojni privrednici.

Na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji" koju je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u periodu od 22. do 29. septembra 2021. godine predstavljena je turistička ponuda Republike Srpske u nekoliko gradova. Manifestacija je počela 22.09.2021. godine u Beogradu, a završena je 29.09.2021. godine sa predstavljanjem u ponude u Novom Sadu. U sklopu manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" Turistička organizacija Republike Srpske je zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama predstavila sve ono što Republika Srpska nudi u turističkom smislu.

Predstavnici grada Prijedora i Turističke organizacije grada Prijedora su u Novom Sadu 29.09.2021. godine predstavili ponudu grada Prijedora sa različitim promotivnim materijalima, domaćim proizvodima i rukotvorinama. Taj dan je potpisan Memorandum o saradnji između turističkih organizacija Prijedora i Inđije i održani su radni sastanci sa predstavnicima opštine Inđija i grada Novog Sada o budućoj saradnji na polju kulture i turizma. 

    

 

 

TOP