CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Pjesma "Osjeti Kozaru" je nastala povodom obilježavanja 15. manifestacije "Dani zime na Kozari". Uskoro slijedi i reportaža "Dani zime na Kozari" 2021. godine.

Tekst: Maja Baljak

Vokal: Slaven Čović

Muzika i aranžman: Haris Čakić, Alojz Čakarić

Mix i mastering: Haris Čakić, Alojz Čakarić

Spot možete pogledati na linku: Osjeti Kozaru

Na Kozari se svake godine krajem januara ili početkom februara održava manifestacija "Dani zime na Kozari".

Zbog pandemije virusa korona ove godine manifestacija "Dani zime na Kozari" neće biti održana. Ovim putem najavljujemo reportažu kojom ćemo slikom podsjetiti i pričom predstaviti manifestaciju koja na krajiškoj ljepotici okuplja više hiljada posjetilaca iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva.

Link: Uskoro reportaža "Dani zime na Kozari"

Osnovni cilj projekta „Feel Kozara” je jačanje atributa Nacionalnog parka “Kozara” kako bi se razvio u turističku atrakciju na otvorenom.

Projekat „Feel Kozara” podržala je Evropska unija kroz bespovratni grant od nešto više od 180.000 eura u sklopu projekta EU4Business. Sve aktivnosti koje se provode imaju za cilj da omoguće krajnjim korisnicima poboljšanje poslovnih rezultata, kao što su mikro, mala i srednja preduzeća, turoperateri, turističke agencije, lokalni ponuđači usluga posluživanja i prodaje – hrane i pića, hoteli, sportski klubovi i udruženja.

Partneri na projektu osim Agencije PREDA kao vodećeg partnera su i Nacionalni park „Kozara”, Turistička organizacija grada Prijedora, ELTA Media Group, dok su saradnici na projektu Planinarsko društvo „Klekovača” Biciklistički klub „Kozara” i motel „Bijele Vode”.

Više informacija o projektu i aktivnostima možete pronaći na facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/Feel-Kozara-110965107316529

EU4Business jača kapacitet Bosne i Hercegovine za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za ovu svrhu namijenjeno je ukupno 10 miliona eura bespovratnih sredstava. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura). Projekat zajednički sprovode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

EU4Business je dio programa Lokalne razvojne strategije – Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini, koje podržava Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.

Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba

Glasanje na najprestižnijem takmičenju u industriji turističkog filma – CIFFT / The International Committee of Tourism Film Festival je počelo. Promotivni film “Nothing much but much more” trenutno je na prvom mjestu u kategoriji najbolji turistički film koji predstavlja regiju, a u ukupnom poretku u borbi za Grand Prix je na trećem mjestu.  

Svi oni koji žele da se video „Nothing much but much more“ plasira što bolje i u Republiku Srpsku donese još jednu vrijednu nagradu, mogu dati svoj glas putem sledećeg linka - https://www.cifft.com/film/nothing-much-but-much-more/ . Potrebno je samo otvoriti link i kliknuti na VOTE.

Glasanje je otvoreno do 25. oktobra, a glasati se može više puta sa različitih IP adresa.

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Objavljena pjesma Osjeti Kozaru - Dani zime na Kozari
Read More +
22 januar 2021 by TOPD, in VIJESTI

Objavljena pjesma Osjeti Kozaru - Dani zime na Kozari

Uskoro reportaža
Read More +
14 januar 2021 by TOPD, in VIJESTI

Uskoro reportaža "Dani zime na Kozari"

U toku realizacija projekta
Read More +
13 novembar 2020 by TOPD, in VIJESTI

U toku realizacija projekta "Feel Kozara"

TOP