CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Na području grada Prijedora u periodu od 18.- 24.04.2017. godine je realizovan projekat „Đačka putovanja“. Projekat podrazumijeva prezentaciju programa ekskurzija, izleta i škola u prirodi na području Republike Srpske. Prezentacija je namjenjena učenicima i nastavnicima osnovnih škola, a učešće su uzeli predsjednici razreda, predsjednici savjeta učenika, nastavnici i ostalo osobnje osnovnih škola. Cilј i svrha promocije programa „Đačka putovanja“ je da se učenici sa područja sjeverozapadnog dijela RS upoznaju sa turističkim potencijalima i destinacijama istočnog i južnog dijela RS-a.

Turistička organizacija grada Prijedora je prezentovala projekat "Đačka putovanja" u svim školama na području grada Prijedora.

     

    

    

U gradskom parku u Gradišci u okviru obilježavanja Dana opštine Gradiška, 22.04.2017. godine, održan 10. festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine "Zdravofest 2017". Na ovogodišnjem "Zdravofestu" u takmičenju "Zlatni kotlić" učestvovalo je 20 lovačkih i ribolovačkih udruženja, a oko 40 udruženja, ustanova i preduzeća na štandovima je izložilo domaću hranu i pića, pčelinje i druge eko proizvode, suvenire i ručne radove.

U takmičenju za najbolji lovački kotlić prvo mjesto osvojila je ekipa "Lovac" iz Vilusa kod Gradiške, drugo mjesto pripalo je Lovačkom udruženju "Ljubija" iz Prijedora i treće ekipi Šumskog gazdinstva Gradiška. Najbolji riblji kotlić pripremila je ekipa "Četiri mušketira" iz Gradiške, drugo mjesto osvojila je ekipa "Majur" iz Mašića, a treće Ekološko udruženje "Naša Jablanica" iz Čatrnje. Pobjednicima u spremanju lovačkog i ribolovačkog kotlića pripao je pehar i kotlić, dok su drugoplasirani dobili diplome i bon u vrijednosti 100 KM, a trećeplasirani diplomu i bon od 50 KM. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Kulturno-umjetničko društva “Kolovit” Gradiška, KUD "Rogolji" iz Rogolja, KUD "Petar Kočić" Nova Topola, KUD "Behar" Dubrave, KUD "Dukati" Laminci, KUD "Mirkovo kolo" Vrbaška, Izvorna muška grupa "Ponos Kozare" Grbavci i Gradiški tamburaši.

Turistička organizacija grada Prijedora je uzela učešće na „Zdravofestu“ i  predstavila promotivni materijal o gradu Prijedoru, odnosno brošure „Turistički vodič“, „Lov i ribolov“, „Smještaj i ugostiteljstvo“, „Rukotvorine i suveniri“ i „Potkozarska trpeza“, „Aktivan odmor i rekreacija“, „Kultura i tradicija“. Na ovoj manifestaciji učešće je uzela i radionica “Minimo” iz Prijedora koja je predstavila svoju ponudu rukotvorina i suvenira.

Turistička organizacija grada Prijedora je zajedno sa Dječijim vrtićem "Radost" u periodu od 10. do 12. aprila realizovala projekat „Mali turisti Prijedora“ u okviru kojeg su mali turisti, odnosno djeca iz ovog vrtića obišla oko 20 turističkih lokacija grada Prijedora, te na zanimljiv i interaktivan način se upoznala i naučila nešto više o materijalnom i nematerijalnom naslijeđu i sredini u kojoj žive.

Svaka predškolska grupa nosila je svoj naziv, odnosno: Vanilice, Leptirići, Šeširdžija, Kolibri i Bubamara, a mali turisti su imali priliku da kroz turistički obilazak obiđu centar grada, posjete kulturne ustanove i vjerske objekte, kao i najznačajnije privredne subjekte. Djeca su imala priliku da pogledaju kako se čuvaju knjige u biblioteci, kako nastaju predstave, da nauče kako se ponaša u muzeju i šta mogu da vide, šta je mural i kako nastaje, šta radi galerija, šta se uči u muzičkoj školi, šta radi rudar i gdje se proizvodi keks u našem gradu.

U saradnji sa udruženjem "Žene u umjetnosti" svaka grupa je imala i pratioce koja su djeci prezentovala zanimljivosti o gradu Prijedoru i instiucijama koje su posjetili, a navedeni projekat je namijenjen najmlađima i njihovom upoznavanju sa sredinom u kojoj žive iz perspektive turiste.

   

  

Šesti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma koji je organizovala Razvojna agencije opštine Čelinac u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka, održan je 31.03. i 01.04.2017. godine u opštini Kotor Varoš. Ovogodišnji slogan sajma bio je "Pokrenimo privredu", a učešće na sajmu uzelo je oko 150 izlagača. Regionalni sajam pratile su stručne konferencije, predavanja i poslovni susreti privrednika uz bogat svečani program  za izlagače i posjetioce.

Ovogodišnji sajam svečano je otvoren  31.03.2017. godine u 11.00 časova. Pokrovitelji 6. Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma bila je Vlada Republike Srpske i Savjet ministara BiH, a svečanost je zvanično otvorio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović i načelnik opštine Kotor-Varoš Zdenko Sakan.

Turistička organizacija grada Prijedora je uzela učešće na ovom sajmu i zajedno sa radionicom “Minimo” predstavila turističke potencijale grada Prijedora svojim promotivnim materijalima i rukotvorinama radionice “Minimo”.

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Promocija projekta
Read More +
25 april 2017 by TOPD, in VIJESTI

Promocija projekta "Đačka putovanja"

Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila na
Read More +
25 april 2017 by TOPD, in VIJESTI

Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila na "Zdravofestu" u Gradiškoj

Turistička organizacija realizovala projekat
Read More +
06 april 2017 by TOPD, in VIJESTI

Turistička organizacija realizovala projekat "Mali turisti Prijedora"

TOP