CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Kviz takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“ namjenjen djeci uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole biće održano u periodu od 25. februara do 29. aprila 2017. godine.

Ovogodišnji domaćin takmičenja je JU OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske. Učešće u kvizu uzeće 11 osnovnih škola sa područja grada Prijedora. Kompanija ArcelorMittal Prijedor je finansijski podržala ovaj projekat u cijelosti, a podršku Kvizu pružili su i Grad Prijedor, RPZ, resorno Ministarstvo i Turistička organizacija grada Prijedora. Medijski pokrovitelj Kviza je  IPC Kozarski vijesnik, a Sport Vision je prijatelja Kviza.

Prvo kvalifikaciono takmičenje održano je 25. februara, a u kom su se škole borile za plasman u polufinale. Druge kvalifikacije su predviđene za 4. mart, a treće za 18. mart 2017. godine, nakon čega će uslijediti polufinalna takmičenja i finale.

Turistička organizacija grada Prijedora je uzela aktivno učešće na 39. Međunarodnom sajmu turizma koji je okupio najznačajnije subjekte turističke ponude i potražnje, gdje su se predstavila oko 1.135 izlagača iz 55 zemalja svijeta. Ove godine sajam je organizovan u periodu od 23.02. do 26.02.2017. godine,  a o samom značaju sajma govori broj učesnika sajma, kao i činjenica da je sajam u Beogradu vodeći sajam turizma u cijelom regionu jugoistočne Evrope.

Partner ovogodišnjeg sajma turizma bila je Crna Gora, koja je na Beogradskom sajmu predstavila svoju turističku ponudu. Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila na zajedničkom izložbenom prostoru Turističke organizacije Republike Srpske na kojem se predstavila kompletna turistička ponuda Republike Srpske, a sajamski prostor je obezbjedilo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. U toku svih dana trajanja sajma, zapažena je izuzetna zainteresovanost za turističko tržište Republike Srpske, a turistička ponuda je predstavljena putem promotivnih brošura, letaka, kataloga, DVD prezentacija i ostalog propagandnog materijala. Turistička organizacija grada Prijedora je na sajmu predstavila promotivne materijale o gradu Prijedoru, odnosno brošure „Turistički vodič“, „Lov i ribolov“, „Smještaj i ugostiteljstvo“, „Potkozarska trpeza“, "Turistički vodič Nacionalnog parka Kozara", "Aktivan odmor", kao i aranžmanima turističke agencije Autotransport iz Prijedora. Uz sajam turizma, održale su se još tri sajamske manifestacije - Sajam opreme, hotelijerstva i ugostiteljstva, Sajam vina i Sajam suvenira. 

Međunarodni turistički savez i Međunarodni centar za razvoj i unapređenje turizma i ugostiteljstva (SACEN) uručio jezlatne povelje i medalje za najbolje nastupe na 39. međunarodnom sajmu turizma. Zlatne povelje i medalje su dodeljene i Sloveniji za najbolju destinaciju koja se predstavila na sajmu, kao i Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

    

XI privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” 2017. godine održana je 28.01. i 29.01.2017. godine. Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata planinarski marš, ski kup za djecu osnovnih i srednjih škola, sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

Sportska takmičenja su obuhvatala ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. Gastro takmičenja su obuhvatala pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola i lovačkih udruženja, a u revijalnom dijelu manifestacije čorbe su pripremali izviđački odredi i planinarska društva.

Prvog dana manifestacije, odnosno 28.01.2017. održan je planinarski marš na ruti Rajkovići - Kozarački kamen - Mrakovica u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros" na kojem je učešće uzelo preko 100 planirara, kao i ski kup za učenike osnovnih i srednjih škola, a u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar". Takmičenje u skijanju je organizovano u nekoliko kategorija, odnosno mlađi osnovni dječaci i djevojčice, stariji osnovci dječaci i djevojčice, kao i srednjoškolci dječaci i djevojčice.  

Centralna manifestacija održana je 29.01.2017. godine sa početkom u 11.00 časova. U sportskim igrama učestvovalo je 10 takmičarskih ekipa, odnosno Prijedor, Banja Luka, Novi Grad, Kozarska Dubica, Oštra Luka, Laktaši, Gradiška, Kostajnica, Srbac i Nacionalni park "Kozara". Prvo mjesto je osvojila ekipa opštine Kozarska Dubica, drugo mjesto zauzela je ekipa opštine Gradiška, dok je treće mjesto pripalo ekipi opštine Novi Grad.

U gastro takmičenju u kategoriji ugostiteljskih škola učestvovalo je 5 škola, odnosno: Srednja stručna i tehnička škola Gradiška, Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj, Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor, Srednjoškolski centar "Đuro Radmanović" Novi Grad i Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor. Prvo mjesto pripalo je Ugostiteljsko-ekonomskoj školi iz Prijedora, drugo mjesto osvojili su učenici Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović" iz Novog Grada, a treće mjesto je osvojila je Ugostiteljska i trgovinska škola iz Doboja.

U kategoriji lovačkih udruženja učestvovalo je ukupno 7 udruženja sa ukupno 9 takmičarskih kotlića, odnosno lovačka udruženja "Mrakovica" iz Prijedora - sekcija Trnopolje Petrov gaj i sekcija Patrija, "Ljubija" iz Ljubije, "Srndać" iz Omarske, "Balj" iz Kostanice, "Srndać" iz Svodne, "Kozara" iz Pogradaca  - sekcija Gig i sekcija 3, i "Jelen" iz Kozarske Dubice. Prvo mjesto u pripremi lovačkog kotlića osvojilo je Lovačko udruženje "Srndać" iz Omarske, drugo mjesto pripalo je Lovačkom udruženju  "Srndać" iz Svodne, a treće mjesto osvojilo je Lovačko udruženje "Mrakovica" iz Prijedora - Patrija. 

U revijalnom dijelu čorbe su pripremali izviđačkii odredi i planinarska društva, a učestvovalo je 10 ekipa, odnosno: Odred izviđača "Moštanica" Kozarska Dubica, Odred izviđača "22. april" Banja Luka, Odred izviđača "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, Savez izviđača Zenica, Planinarsko društvo "Mrakovica" Kozarac, Planinarsko društvo "Videta" Srbac, Planinarsko drušrvo "Kanjon" Sanski Most, Planinarsko društvo "Klekovača" Prijedor, Planirasko društvo "Patrija" Gradiška i Klub ekstremnih sportova "Albatros" Prijedor. 

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park "Kozara". Za građane je organizovan prevoz iz pravca Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške i Banja Luke. Ulaz u Nacionalni park se taj dan naplaćivao po promotivnoj cijeni od 1 KM. Pokrovitelji manifestacije su grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave. Sponzori i prijatelji ovogodišnje manifestacije "Dani zime na Kozari" su: Bosnamontaža Prijedor, Vodovod Prijedor, Allegro Prijedor, Prijedor, Polis Prijedor, Bom Impex Banja Luka, Tvornica keksa "Mira" Prijedor, pekare iz Prijedora "Marić", "Anja", "Aleksić", "Klas", "Sana", "Rubin"; "Rossi", konoba "Jelen" i drugi koji su doprinijeli da ovogodišnja manifestacija bude veoma posjećena.

 

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Turistički kviz
Read More +
03 mart 2017 by TOPD, in VIJESTI

Turistički kviz "Prijedor, moj grad u Srpskoj"

Turistička organizacija Prijedora se predstavila na 39. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu
Read More +
27 februar 2017 by TOPD, in VIJESTI

Turistička organizacija Prijedora se predstavila na 39. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Održana 11. manifestacija
Read More +
31 januar 2017 by TOPD, in VIJESTI

Održana 11. manifestacija "Dani zime na Kozari"

TOP