CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Turistička organizacija grada Prijedora je u toku 2021. godine pripremila nove video prezentacije o gradu Prijedoru: Bogatstvo različitosti, Uživaj u avanturi, Jednostavno umjetnost, Grad različitih događaja i Dobro došli u Prijedor.
 
Uživajte u video prezentaciji Prijedor – Bogatstvo različitosti, a uskoro objavljujemo i druge video zapise 👇

Turistička organizacija grada Prijedora je izvršila revitalizaciju signalizacije na biciklističkoj ruti “Crkve brvnare” označane kao A1. Ruta je kružna ukupne dužine od oko 90 km, a koncipirana je iz više kraćih dionica. Polazna tačka rute je u gradu Prijedoru ispred Sportske dvorane “Mladost”, odakle staza ide kroz naselja Gomjenica, Miljakovci, Rakelići, Busnovi, Marićka, Gradina, Jelićka, Omarska, Donja Lamovita, Petrov Gaj, Trnopolje, Donji Garevci, Donji Orlovci i Orlovača završavajući ispred dvorane “Mladost” u Prijedoru.

      

      

 

 

U okviru manifestacije Prijedorsko ljeto kulture 2021 na malom gradskom trgu u Prijedoru dana 29. i 30. jula Turistička organizacija grada Prijedora će organizovati četrnaestu etno izložbu "Zlatne ruke Potkozarja".
Cilj manifestacije je očuvanje i njegovanje kulture, tradicije i običaja naroda Potkozarja, a učešće mogu da uzmu udruženja, radionice i pojedinci koji se bave izradom rukotvorina i suvenira. Pored prodajnog, manifestacija će imati i takmičarski karakter, a posjetioci će odabrati najljepše uređen štand.
 
U okviru etno izložbe biće organizovan i prigodan kulturno-umjetnički program, a svečano otvaranje predviđeno je 29.07.2021. godine u 11.00 časova.
 
U okviru manifestacije "Prijedorsko ljeto kulture 2021" na malom gradskom trgu dana 29. i 30. jula Turistička organizacija grada Prijedora organizovala je četrnaestu etno izložbu "Zlatne ruke Potkozarja". Cilj ove manifestacije je očuvanje i njegovanje kulture, tradicije i običaja naroda Potkozarja, a svake godine ovu manifestaciju koja je pored prodajnog, imala i takmičarski karakter, posjete mnogobrojni Prijedorčani i posjetioci grada Prijedora.

Ove godine na manifestaciji učešće su uzela udruženja, radionice i 30-ak pojedinaca koji se bave izradom rukotvorina i suvenira. 

Posjetioci etno izložbe su mogli da glasaju za najljepše uređen štand na etno izložbi. Nagrade su pripale Udruženju žena "Donja Puharska" iz Prijedora i Udruženju žena "Srbac" iz Srpca koji su dobili priznanje, novčanu nagradu od 100 KM, kao i poklon paket sokova Poljoprivedne zadruge "Kooperativa" iz Prijedora.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa na otvaranju manifestacije učestvovalo je SKUD "Dr Mladen Stojanović" i KUD "Kozara" iz Kozarca, a na svečanom zatvaranju učestvovali su tamburaši KUD-a "Milan Egić" i Udruženje za očuvane tradicije Prijedor. Na svečano zatvaranje etno izložbe pristigli su i biciklisti iz Slovenije iz biciklističkog kluba "Bambi". 

      

 

 

 
Likovno takmičenje za učenike osnovnih škola na području grada Prijedora, a u okviru obilježavanja maskenbala "Svijet dječije mašte" je završeno. Prema mišljenju stručnog žirija ispred Udruženja likovnih umjetnika Prijedor i Muzeja Kozare, najuspješniji likovni radovi su:
I mjesto: Isidora Todorović, V razred - OŠ Dositej Obradović
II mjesto: Nemanja Bogunović, VIII razred - OŠ Desanka Maksimović
III mjesto: Vuk Zorić, VIII razred - OŠ Desanka Maksimović
 
Prema glasovima publike i broju lajkova na facebook stranici Turistička organizacija Prijedor najuspješniji likovni radovi su:
I mjesto: Blanka Preradović, III razred - OŠ Branko Ćopić
II mjesto: Nejla Sivac, VI razred - OŠ Kozarac
III mjesto: Aleksandro Macura, III razred - OŠ Branko Ćopić
 
Hvala svim učenicima i nastavnicima koji su dostavili radove za učešće na likovnom takmičenju.
 
     
 
    

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Video prezentacija: Prijedor - Bogatstvo različitosti
Read More +
20 septembar 2021 by TOPD, in VIJESTI

Video prezentacija: Prijedor - Bogatstvo različitosti

Završena revitalizacija signalizacije na biciklističkoj ruti
Read More +
13 septembar 2021 by TOPD, in VIJESTI

Završena revitalizacija signalizacije na biciklističkoj ruti "Crkve brvnare"

Završena četrnaesta etno izložba
Read More +
08 jul 2021 by TOPD, in VIJESTI

Završena četrnaesta etno izložba "Zlatne ruke Potkozarja"

TOP