CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Na Boračkom jezeru otvoren izviđački kamp "Glasnici budućnosti"

Dana 25.07.2016. godine otvoren je izviđački interetnički kamp na Boračkom jezeru pod nazivom „Glasnici budućnosti“. Prijedorski i zenički izviđači još u petak počeli sa aktivnostima uređivanja dvorišta i igrališta JU "Dom porodica" Zenica, aktivnosti desetodnevnog kampa su se nastavile kroz brojne edukativne radionice i volonterski rad u izviđačkom centru na Boračkom jezeru.

Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici Ambasade SAD-a, Federalnog ministarstva zdravstva, Federalnog ministarstva za prostorno planiranje,  predsjednik skupštine grada Prijedora, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti grada Zenica, predstavnici sindikata Arcellor Mittala Zenica i Turističke organizacije grada Prijedora.

Ovo je četvrti interetnički kamp koji se organizuje na Boračkom jezeru u saradnji Saveza izviđača grada Zenica i Odreda izviđača Dr Mladen Stojanović iz Prijedora, a koji je po četvrti put podržan od Ambasade SAD-a u BiH. Programom kampa je predviđeno da mlađi i stariji izviđači i planinke iz Prijedora, Banja Luke, Broda, Prijepolja, Bajine Bašte, Trebinja, Zenice i  Sarajeva   učestvuju na kreativnim  radionicama, sportskim aktivnostima, radionicama demokratije i ljudskih prava, kao i da uživaju u divnom okruženju Boračkog jezera.

Kamp traje do 01.08.2016. godine

 

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Video prezentacije o gradu Prijedoru
Read More +
17 januar 2022 by TOPD, in VIJESTI

Video prezentacije o gradu Prijedoru

Studija uređenja javnih zelenih površina na području grada Prijedora
Read More +
13 januar 2022 by TOPD, in VIJESTI

Studija uređenja javnih zelenih površina na području grada Prijedora

Prijedorska zima
Read More +
03 decembar 2021 by TOPD, in VIJESTI

Prijedorska zima

TOP