CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Održana 11. manifestacija "Dani zime na Kozari"

XI privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” 2017. godine održana je 28.01. i 29.01.2017. godine. Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata planinarski marš, ski kup za djecu osnovnih i srednjih škola, sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

Sportska takmičenja su obuhvatala ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. Gastro takmičenja su obuhvatala pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola i lovačkih udruženja, a u revijalnom dijelu manifestacije čorbe su pripremali izviđački odredi i planinarska društva.

Prvog dana manifestacije, odnosno 28.01.2017. održan je planinarski marš na ruti Rajkovići - Kozarački kamen - Mrakovica u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros" na kojem je učešće uzelo preko 100 planirara, kao i ski kup za učenike osnovnih i srednjih škola, a u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar". Takmičenje u skijanju je organizovano u nekoliko kategorija, odnosno mlađi osnovni dječaci i djevojčice, stariji osnovci dječaci i djevojčice, kao i srednjoškolci dječaci i djevojčice.  

Centralna manifestacija održana je 29.01.2017. godine sa početkom u 11.00 časova. U sportskim igrama učestvovalo je 10 takmičarskih ekipa, odnosno Prijedor, Banja Luka, Novi Grad, Kozarska Dubica, Oštra Luka, Laktaši, Gradiška, Kostajnica, Srbac i Nacionalni park "Kozara". Prvo mjesto je osvojila ekipa opštine Kozarska Dubica, drugo mjesto zauzela je ekipa opštine Gradiška, dok je treće mjesto pripalo ekipi opštine Novi Grad.

U gastro takmičenju u kategoriji ugostiteljskih škola učestvovalo je 5 škola, odnosno: Srednja stručna i tehnička škola Gradiška, Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj, Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor, Srednjoškolski centar "Đuro Radmanović" Novi Grad i Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor. Prvo mjesto pripalo je Ugostiteljsko-ekonomskoj školi iz Prijedora, drugo mjesto osvojili su učenici Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović" iz Novog Grada, a treće mjesto je osvojila je Ugostiteljska i trgovinska škola iz Doboja.

U kategoriji lovačkih udruženja učestvovalo je ukupno 7 udruženja sa ukupno 9 takmičarskih kotlića, odnosno lovačka udruženja "Mrakovica" iz Prijedora - sekcija Trnopolje Petrov gaj i sekcija Patrija, "Ljubija" iz Ljubije, "Srndać" iz Omarske, "Balj" iz Kostanice, "Srndać" iz Svodne, "Kozara" iz Pogradaca  - sekcija Gig i sekcija 3, i "Jelen" iz Kozarske Dubice. Prvo mjesto u pripremi lovačkog kotlića osvojilo je Lovačko udruženje "Srndać" iz Omarske, drugo mjesto pripalo je Lovačkom udruženju  "Srndać" iz Svodne, a treće mjesto osvojilo je Lovačko udruženje "Mrakovica" iz Prijedora - Patrija. 

U revijalnom dijelu čorbe su pripremali izviđačkii odredi i planinarska društva, a učestvovalo je 10 ekipa, odnosno: Odred izviđača "Moštanica" Kozarska Dubica, Odred izviđača "22. april" Banja Luka, Odred izviđača "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, Savez izviđača Zenica, Planinarsko društvo "Mrakovica" Kozarac, Planinarsko društvo "Videta" Srbac, Planinarsko drušrvo "Kanjon" Sanski Most, Planinarsko društvo "Klekovača" Prijedor, Planirasko društvo "Patrija" Gradiška i Klub ekstremnih sportova "Albatros" Prijedor. 

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park "Kozara". Za građane je organizovan prevoz iz pravca Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške i Banja Luke. Ulaz u Nacionalni park se taj dan naplaćivao po promotivnoj cijeni od 1 KM. Pokrovitelji manifestacije su grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave. Sponzori i prijatelji ovogodišnje manifestacije "Dani zime na Kozari" su: Bosnamontaža Prijedor, Vodovod Prijedor, Allegro Prijedor, Prijedor, Polis Prijedor, Bom Impex Banja Luka, Tvornica keksa "Mira" Prijedor, pekare iz Prijedora "Marić", "Anja", "Aleksić", "Klas", "Sana", "Rubin"; "Rossi", konoba "Jelen" i drugi koji su doprinijeli da ovogodišnja manifestacija bude veoma posjećena.

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Read More +
23 mart 2018 by TOPD, in VIJESTI

"Pozdrav proljeću" okupio više od hiljadu planinara

U Zagrebu održan međunarodni sajam turizma
Read More +
20 mart 2018 by TOPD, in VIJESTI

U Zagrebu održan međunarodni sajam turizma "Place2go"

Kliknite i glasajte za projekat Nacionalnog parka
Read More +
15 mart 2018 by TOPD, in VIJESTI

Kliknite i glasajte za projekat Nacionalnog parka "Kozara"

TOP