CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Održana jedanaesta etno izložba "Zlatne ruke Potkozarja"

U okviru manifestacije "Prijedorsko kulturno ljeto 2017" na malom prijedorskom trgu dana 27. i 28. jula Turistička organizacija grada Prijedora organizovala je jedanaestu etno izložbu "Zlatne ruke Potkozarja". Cilj ove manifestacije je očuvanje i njegovanje kulture, tradicije i običaja naroda Potkozarja, a svake godine ovu manifestaciju koja je pored prodajnog, imala i takmičarski karakter, posjete mnogobrojni Prijedorčani i posjetioci grada Prijedora.

Ove godine na manifestaciji učešće su uzela udruženja, radionice i 30-ak pojedinaca koji se bave izradom rukotvorina i suvenira. 

Tročlani žiri u sastavu Milenko Radivojac, Stana Marinović i Mesud Hodžić imao je težak zadatak da odabere najbolje eksponate, a zbog ujednačenog kvaliteta ponuđenih eksponata i uređenosti štandova, odlučili su se da dodijele pet ravnopravnih nagrada  za originalni eksponat i dva priznanja za najuređeniji štand.

Tako su za najoriginalniji eksponat priznanjem i novčanom nagradom od 100 KM nagrađeni: ručno izrađen nakit sa epoksi smolom Dejane Vujnović, rad u drvetu kraljevska stolica Mladena Stakića, goblen Bogorodica Trojeručica rad Vesne Došen, članice Kola srpskih sestara, heklana haljina Rajke Kremić, te muška i ženska košulja iz Ukrajinskog udruženja „Kozak“.

Najljepše uređen štand imali su Zaštitna radionica Prijedor i Udruženje „Neven“ koji su dobili priznanje i novčanu nagradu od 50 KM.

Dana 27.07.2017. godine organizovan je i direktan prenos  same manifestacije na radiju Republike Srpske gdje su učestvovali brojni sagovornici i učesnici u kulturno-umjetničkom dijelu programa, odnosno: gradonačelnik Prijedora, g-din Milenko Đaković. direktor Turističke organizacije grada Prijedora, direktor Nacionalnog parka "Kozara", KUD "Kozara", dragotinjski knez, etno grupa "Vile Petrova", ženska vokalna grupa KUD-a Milan Egić, Amila Memić – sevdalinka, humorista Izet Zubanović.

  

 

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Kozara Puls Fest od 27. do 29. jula 2018.
Read More +
15 jun 2018 by TOPD, in VIJESTI

Kozara Puls Fest od 27. do 29. jula 2018.

Održan dječiji maskenbal
Read More +
06 jun 2018 by TOPD, in VIJESTI

Održan dječiji maskenbal "Svijet dječije mašte" 08.06.2018. godine

Na Kozari UCI C2 XCO trka - 03.06.2018. godine
Read More +
29 maj 2018 by TOPD, in VIJESTI

Na Kozari UCI C2 XCO trka - 03.06.2018. godine

TOP