CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

U Prijedoru obilježen Svjetski dan turizma 2017. godine

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. septembra od 1979. godine, a putem prigodnih manifestacija, priredbi i događaja. U okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma Turistička organizacija grada Prijedora je realizovala nekoliko aktivnosti koje su trajale u periodu od 27.07. do 27.09.2017. godine, i to:

- organizovanje izleta i promocija NP “Kozara” i izviđaštva – 27.07.2017. godine

Ova akcija podrazumijevala je organizovanje izleta kod planinarskog doma na lokalitetu Kotlovača. Izlet je organizovan za članove udruženja slijepih, slabovidnih i invalida rada. U ovoj akciji učešće su uzeli članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” i planinarskog društva “Klekovača” iz Prijedora. Jednodnevni izlet bio je i radni, jer se taj dan uredio prostor oko planinarskog doma, odnosno pokosila trava, očistio izvor vode i izradilo ložište za izviđačku vatru, te promovisana “Izviđačka staza”.

-organizovanje foto radionice “Putuj, uživaj, poštuj” –  09.09. 15.09. i 17.09.2017.

Na foto radionici učešće su uzeli učenici srednje Ugostiteljsko-ekonomske i Poljoprivredno-prehrambene škole (turistički i agroturistički tehničari), a u okviru iste organizovane su tri radionice. Tema radionice je moto “Putuj, uživaj, poštuj” sa elementima iz oblasti: kulturne vrijednosti, raznovrsnost i baština, međusobno razumijevanje, mir i sigurnost. Prva radionica se organizovala u prostorijama Gradske čitaonice 09.09.2017. godine, druga u prostorijama Centra “Sunce” 15.09.2017. godine, dok je treća organizovana 17.09.2017. godine u prostorijama Galerije ‘96. Mentor radionice bio je Igor Motl, a učesnici radionice su slikali gradske objekte, rijeku Sanu, dešavanja, događaje, posjetioce i građane. Stručna komisija za odabir najboljih fotografija u sastavu  Igor Motl, Boris Eremić i Drago Stojnić - Giga iz Prijedora su pregledali i  ocjenili sve pristigle fotografije, te odabrali 28 najboljih fotografija koje su postavljene na “Info stanicu” u zoni šetališta. U okviru ove aktivnosti učešće su uzeli članovi odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” – vod “Vatreni delfini”, učenici Centra “Sunce” i članovi ukrajinskog udruženja “Kozak”.

-ceremonija obilježavanja Svjetskog dana turizma, izložba i dodjela nagrada

Na adresu Turističke organizacije grada Prijedora putem e-mail adresu: turistickafotografija2017@gmail.com  prispjelo je 287 fotografija od 9 učenika, i to:

  1. Božičić Jelena – agroturistički tehničar (Poljoprivredno-prehrambena škola)
  2. Božičić Slađana – agroturistički tehničar (Poljoprivredno-prehrambena škola)
  3. Đurić Milica – turistički tehničar (Ugostiteljsko-ekonomska škola)
  4. Fuštar Maja – turistički tehničar (Ugostiteljsko-ekonomska škola)
  5. Glamočanin Slađana – agroturistički tehničar (Poljoprivredno-prehrambena škola)
  6. Grahovac Jovana – turistički tehničar (Ugostiteljsko-ekonomska škola)
  7. Kovačević Danijela – agroturistički tehničar (Poljoprivredno-prehrambena škola)
  8. Marković Robert – agroturistički tehničar (Poljoprivredno-prehrambena škola)
  9. Oljača Milijana – turistički tehničar (Ugostiteljsko-ekonomska škola)

Nakon što je stručna komisija od 287 prispjelih fotografija odabrala 28 najboljih, iste su u periodu od 21.09.-25.09.2017. godine bile objavljene na facebook stranici Kozarskog vjesnika. U tom periodu omogućeno je i glasanje za 3 najbolje fotografije, a na ceremoniji obilježavanja “Svjetskog dana turizma” vlasnici najboljih fotografija su dobili nagrade koje je obezbjedio “East code” iz Prijedora, Nacionalni park “Kozara” i Turistička organizacija grada Prijedora.

Stručna komisija u sastavu: Igor Motl-mentor, Boris Eremić i Dragan Stojnić – Giga dodijelila je nagrade za pobjednike:

I mjesto Milica Đurić za fotografiju "Vatreni delfini" koja je dobila fotoaparat, polugodišnju ulaznica u NP “Kozara” i priručnik za digitalnu fotografiju 

II mjesto Slađana Glamočanin za fotografiju "Hotel Prijedor" koja je dobila USB od 32 GB, polugodišnju ulaznicu u NP “Kozara” i priručnik za digitalnu fotografiju

III mjesto Danijela Kovačević za fotografiju "Urije" koja je dobila polugodišnju ulaznicu u NP “Kozara”  i priručnik za digitalnu fotografiju 

Stručna komisija je dodijelila i specijalnu nagradu za učenika Roberta Markovića  koji se po njihovoj procjeni najviše trudio, uvažavao sugestije i prijedloge, a to je priručnik za digitalnu fotografiju i fotomonografija grada Prijedora.

Osim učesnicima foto radionice, na ceremoniji Obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička organizacija grada Prijedora je dodijelila i zahvalnice svima onima koji su nesebično pomogli u realizaciji aktivnosti u okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, a to su: Međuopštinska organizacija saveza slijepih i slabovidnih, Savez invalida rada grada Prijedora, Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”, Planinarsko društvo “Klekovača”, Ukrajinsko udruženje “Kozak”, Nacionalni park “Kozara”, Srednja ugostiteljsko-ekonomska škola, Poljoprivredno-prehrambena škola, Centar “Sunce”, Gradska čitaonica, Galerija ʹ96, “East code” i ITC “Kozarski vjesnik“.

    

     

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Održana
Read More +
17 oktobar 2018 by TOPD, in VIJESTI

Održana "Kestenijada" u Kostajnici

Održan sajam turizma u Novom Sadu
Read More +
12 oktobar 2018 by TOPD, in VIJESTI

Održan sajam turizma u Novom Sadu

Održan 8. regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Kozarskoj Dubici
Read More +
01 oktobar 2018 by TOPD, in VIJESTI

Održan 8. regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Kozarskoj Dubici

TOP