CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Završena trinaesta etno izložba "Zlatne ruke Potkozarja"

U okviru manifestacije "Prijedorsko ljeto kulture 2019" na malom gradskom trgu dana 25. i 26. jula Turistička organizacija grada Prijedora organizovala je trinaestu etno izložbu "Zlatne ruke Potkozarja". Cilj ove manifestacije je očuvanje i njegovanje kulture, tradicije i običaja naroda Potkozarja, a svake godine ovu manifestaciju koja je pored prodajnog, imala i takmičarski karakter, posjete mnogobrojni Prijedorčani i posjetioci grada Prijedora.

Ove godine na manifestaciji učešće su uzela udruženja, radionice i 30-ak pojedinaca koji se bave izradom rukotvorina i suvenira. 

Tročlani žiri u sastavu Milenko Radivojac, Stana Marinović i Mesud Hodžić imao je težak zadatak da odabere najbolje eksponate. Odlukom žirija donesena je odluka o najoriginalnijem eksponatu kao prvoj nagradi i još dva originalna eksponata, jedno priznanje za najuređeniji štand, kao i pet posebnih priznanja.

Tako je za najoriginalniji eksponat priznanjem i novčanom nagradom od 250 KM nagrađeno Udruženje žena "Donja Puharska" za ručno tkani ćilim, drugo mjesto, odnosno priznanje i novčana nagrada od 150 KM pripali su Nadi Kesić za vezeni svečani stolnjak, dok je za treće mjesto priznanje i novčanu nagradu od 100 KM dobila Zorica Kremić za heklanu zavjesu. Posebna priznanja dobili su Regionalno udruženje distrofićara Prijedor za ukrasne papirne figure, Olga Kunovac za motiv seoskog dvorišta od papira, Mladen Stakić za drvenu skulpturu žene, Prirodna kozmetika Gagić za kozmetičke proizvode na bazi meda i Zaštitna radionica Prijedor za svatovski peškir.

Najljepše uređen štand imalo je Kolo srpskih sestara koji su dobili priznanje i novčanu nagradu od 100 KM.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa na otvaranju manifestacije učestvovalo je KUD "Kozara" iz Kozarca i Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor. Drugog dana manifestacije, na svečanom zatvaranju, učestvovali su tamburaši KUD-a "Milan Egić", Dragotinjski knez sa gardom i vitezovi Udruženja "Rusag". Na manifestaciji se predstavila i ginisova Zlatna džezva kompanije Vispak koja je pripremila kafu za psojetioce i učesnike manifestacije, a po četvrti put su u Prijedor i na manifestaciju stigli i biciklisti iz Slovenije iz biciklističkog kluba "Bambi".    

 

    

 

 

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

U toku realizacija projekta
Read More +
13 novembar 2020 by TOPD, in VIJESTI

U toku realizacija projekta "Feel Kozara"

Glasanje za turistički film Republike Srpske
Read More +
02 oktobar 2020 by TOPD, in VIJESTI

Glasanje za turistički film Republike Srpske "Nothing much but much more"

Svjetski dan turizma - 27.09.2020. godine
Read More +
25 septembar 2020 by TOPD, in VIJESTI

Svjetski dan turizma - 27.09.2020. godine

TOP