CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Otvoren interetnički kamp "Izviđači to mogu!"

Dana 07.08.2015. godine u izviđačkom centru na Boračkom jezeru otvoren je izviđački interetnički ljetni kamp pod nazivom „Izviđači to mogu!" u okviru istoimenog projekta.

 

 

Ovakav vid aktivnosti koja se održava po treći put, je plod dugogodišnje saradnje izviđača Zenice i Prijedora, a ove godine okupljeno je preko 276 učesnika i volonterskog osoblja iz Prijedora, Bajine Bašte, Beograda, Banja Luke, Prijepolja, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Mostara, Visokog, Kaknja, Nemile i Zenice te tri prijateljska udruženja UG „Slovena Cankar", UG „Rommano Centro" i Jevrejska opština Zenica.

Prisutnima su se obratili Edin Šarić predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica, Ernest Badnjević starješina OI „Dr. Mladen Stojanović", Husein Smajlović gradonačelnik grada Zenice, a čast da otvori ovogodišnji interetnički kamp „Izviđači to mogu!" pripala je v.d. direktorici Ureda za odnose sa javnošću ambasade SAD, Leedy Jean.

 

Ovo je početak osme i posljednje aktivnosti u okviru projekta „Izviđači to mogu!" koji finansira Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, a jedna od aktivnost u okviru ovog projekta bio je zimski kamp na Kozari koji je održan u januaru 2015. godine.

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Završena četrnaesta etno izložba
Read More +
08 jul 2021 by TOPD, in VIJESTI

Završena četrnaesta etno izložba "Zlatne ruke Potkozarja"

Završeno likovno takmičenje za učenike osnovnih škola
Read More +
16 jun 2021 by TOPD, in VIJESTI

Završeno likovno takmičenje za učenike osnovnih škola

Na Kozari održana XCO trka
Read More +
16 jun 2021 by TOPD, in VIJESTI

Na Kozari održana XCO trka "Kozara Grand Prix"

TOP