CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turistička organizacija grada Prijedora

Završena "Novogodišnja bajka"

U periodu od 26.12.– 31.12.2015. godine na Malom gradskom trgu u Prijedoru, a u organizaciji grada Prijedora i Turističke organizacije grada Prijedora, održana je „Novogodišnja bajka“, a podrazumijevala je prodajnu izložbu prikladnih novogodišnjih i božićnih ukrasa, suvenira, darova, gastronomskih specijaliteta i toplih napitaka uz različite događaje i predstave za djecu.

 

Tokom trajanja „Novogodišnje bajke“ u periodu od 26.12.2015. do 31.12.2015. godine su organizovani i događaji koji su privukli sugrađane, a najveći broj činili su djeca, jer je program „Novogodišnje bajke“ kreiran za najmlađe. U programu „Novogodišnje bajke“ učestvovale su četiri osnovne škole sa područja grada Prijedora koji su pripremili novogodišnji program i predstavili svoju školu na „Novogodišnjem velikom odmoru“. Svečano otvaranje “Novogodišnje bajke” bilo je u subotu 26.12.2015. godine u 17.00 časova uz nastup mažoretkinja OŠ “Branko Ćopić”, gradskih mažoretkinja “Festina”, paljenje lampica i uz animatore Duška Dugouška, Kojota Koste, Mini Maus, Patka Dače, teletabisa Pozorišta Prijedor i volonterskog servisa udruženja “Don”. Organizovana je i mala radionica na otvorenom na kojoj su djeca mogla da svoje kreirane ukrase stave na jelku, a radionicu je organizovalo udruženje “Žene u umjetnosti”. U nedjelju 27.12.2015. godine u večernjim satima organizovan je tamburaški koncert, tamburaša SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” i KUD-a “Milan Egić”. Trećeg dana manifestacije, odnosno 28.12.2015. u organizaciji udruženja “Žene u umjetnosti” odigrana je dječija lutkarska predstava “Novogodišnja bajka” sa likovima iz bajki, Snježana, Pepeljuga, Kapetan Kuka, Petar Pan i Vilenjaci. Podršku lutkarskoj predstavi pružili su i animatori iz Pozorišta Prijedor i volonterskog servisa udruženja “Don” koji su u kostimima likova iz crtanih filmova zabavljali posjetioce. U utorak 29.12.2015. godine u poslijepodnevnim časovima performans su izveli manekeni by Jelena Govedarica, te je u posjetu drugarima stigao Vilenjak koji je zabavljao najmlađe posjetioce.

U toku manifestacije organizovano je i takmičenje za najljepši novogodišnji izlog za vlasnike trgovina u zoni šetališta. Po ocjeni posjetilaca manifestacije, koji su u toku trajanja manifestacije imali priliku da glasaju, nagrada za najljepše uređen izlog pripala je zlatari Royal Gold. Pobjednik je svoju nagradu sa još 150 KM poklonio djeci sa posebnim potrebama, odnosno Centru “Sunce” i time je izazvao veliki aplauz posjetilaca, čime je “Novogodišnju bajku” učinio još ljepšom. U srijedu 30.12.2015.godine na malom gradskom trgu obilježena je i dočekana dječija Nova godina uz prigodan dječiji novogodišnji program. Uz nastupe učenika svih gradskih osnovnih škola, pobjednika novogodišnjih dječijih karaoka, uz Djeda Mraza, čitala su se i najljepša i najzabavnija pisma koja su djeca pisala Djedu Mrazu. Nakon što je Gradonačelnik svoj djeci poželio Srećnu i uspješnu Novu Godinu podijeljeno je preko 600 novogodišnjih paketića.

U četvrtak 31.12.2015. godine održan je novogodišnji koncert uz Željka Vasića, koji je uz vatromet zajedno sa Prijedorčanima dočekao Novu 2016. godinu.

NAJNOVIJE VIJESTI i DOGAĐAJI

Završena četrnaesta etno izložba
Read More +
08 jul 2021 by TOPD, in VIJESTI

Završena četrnaesta etno izložba "Zlatne ruke Potkozarja"

Završeno likovno takmičenje za učenike osnovnih škola
Read More +
16 jun 2021 by TOPD, in VIJESTI

Završeno likovno takmičenje za učenike osnovnih škola

Na Kozari održana XCO trka
Read More +
16 jun 2021 by TOPD, in VIJESTI

Na Kozari održana XCO trka "Kozara Grand Prix"

TOP